Cererea de repunere în funcţie a primarului suspendat Dorin Chirtoacă a fost respinsă

Cererea de repunere în funcţie a primarului suspendat Dorin Chirtoacă a fost respinsă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 15.11.2017 20:00
Dorin Chirtoacă riscă fie reprezentat de un avocat din oficiu, iar cererea cu privire la repunerea în funcţie a primarului suspendat a fost respinsă. Decizia a fost luată astăzi la Judecătoria Chişinău, după aproximativ patru ore de deliberare. În timp ce procurorul de caz s-a arătat mulţumit de hotărârile instanţei, Chirtoacă a declarat că acestea sunt ilegale. 

La şedinţa de astăzi, avocaţii lui Dorin Chirtoacă au depus un şir de cereri. Nemulţumiţi de faptul că instanţa nu intră în deliberare pe marginea fiecărui subiect, în semn de protest, apărătorii au hotărât să tacă pe parcursul întregii şedinţe. Pentru acest fapt, judecătorul Alexandru Negru le-a ţinut o lecţie de bună purtare şi i-a avertizat.

După pronunţare, şi procurorul de caz a declarat că apărătorii lui Chirtoacă încearcă să tergiverseze examinarea dosarului.

Chirtoacă susţine însă contrariul.

Primarul suspendat este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasiva în dosarul parcărilor cu plata. Potrivit CNA, el i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Nistor Grozavu să semneze contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei fără avizul Consiliului Municipal. Edilul ar fi urmat să primească un comision - 13 la sută din veniturile companiei, dar Chirtoacă se declară nevinovat. Săptămâna trecută, primarul suspendat al capitalei a fost plasat sub control judiciar. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI