VIDEO

Avocatul lui Platon, dat afară din şedinţa de judecată

Avocatul lui Platon, dat afară din şedinţa de judecată
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.11.2017 20:51
Unul dintre avocaţii lui Veaceslav Platon a fost dat afară din şedinţa de judecată pentru că ar fi încălcat buna desfăşurare a procesului. S-a întâmplat la Curtea de Apel Chişinău, după ce apărătorul a avut mai multe obiecţii cu privire la acţiunile judecătorilor. „Nu doar că au fost sfidate legile procesual penale, dar a fost depăşită şi limita bunului simţ” a declarat avocatul. 

Înlăturarea avocatului a avut loc după ce acesta şi-a exprimat nemulţumirea faţă de instanţă atunci când unul dintre colegii săi a fost limitat în timp când îşi susţinerea cererea de apel. Totodată, apărătorul s-a arătat indignat şi faţă de atragerea în proces a unui avocat din oficiu, deşi la şedinţă erau prezenţi patru apărători prin contract aleşi de Platon.

Avocatul care a fost întrerupt în timp ce-şi susţinea apelul a declarat că instanţa nu era interesată de argumentele pe care le aducea în cererea sa. 

După ce Creţu a fost întrerupt, instanţa i-a cerut altui apărător al lui Platon să-şi susţină cererea de apel. Şedinţa următoarea va avea loc mâine. Solicitată pentru o reacţie, preşedinta completului Oxana Robu ne-a declarat prin intermediul purtătoarei de cuvânt a Curţii de Apel Chişinău că nu comentează acuzaţiile, deoarece dosarul se află pe rol. Totodată, a precizat că apărătorii vor putea să-şi motiveze obiecţiile în cererea de recurs, adică după adoptarea unei sentinţe. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI