La începutul şedinţei, preşedintele completului a cerut ca toţi jurnaliştii să părăsească sala de judecată. Ulterior, reporterul Jurnal TV a revenit în sală pentru a preciza dacă şedinţa este publică sau închisă, întrebare la care judecătorul Ghenadie Pavliuc a evitat să răspundă. Mai mult, el a precizat că dacă jurnalista nu va părăsi încăperea, atunci va fi sancţionată. După ce şedinţa a fost amânată, acuzatorul de stat Pavel Lupaşco a precizat însă că şedinţa era deschisă. Totodată, procurorul a explicat motivele amânărilor.

 Avocaţii părţii vătămate condamnă acţiunile judecătorilor privind îngrădirea accesul jurnaliştilor la informaţie.

Amintim că recent, într-un interviu pentru Europa Liberă, la cazul Brăguţă s-a referit comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muiznieks. Potrivit comisarului european, această tragedie a scos în evidenţă o serie de deficienţe de sistem. Atunci, oficialul a subliniat că în ţara noastră există totuşi o mulţime de lacune în transparenţa sistemului judecătoresc.

Patru deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest, fiind învinuiţi că l-au torturat pe Andrei Brăguţă şi l-au supus tratamentelor inumane, iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia. Procurorii continuă urmărirea penală în cazul altor zece inspectori de la Direcţia de Poliţie Chişinău, care ar fi implicaţi în acest caz. Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pe faptul excesului de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Amintim că Andrei Brăguţă a fost reţinut la mijlocul lunii august pentru că s-ar fi certat cu inspectorii unui echipaj de patrulare, iar peste câteva zile a murit în penitenciar.