Acum o săptămână, Melniciuc a depus cerere de suspendare din funcţie, iar la scurt timp aceasta a fost acceptată de preşedintele Judecătoriei Chişinău, dar şi de Consiliul Superior al Magistraturii. În document nu este menţionat concret motivul plecării, dar se spune că solicitarea vine inclusiv pentru îngrijirea copilului său minor.

În hotărârea CSM se menţionează că, prin ordinul preşedintelui Judecătoriei Chişinău, Radu Ţurcanu, lui Melniciuc i-a fost acordat concediu plătit parţial începând cu 25 octombrie 2017 până pe 1 martie 2019.

La 2 octombrie 2017, judecătorul a depus o cerere prin care a solicitat suspendarea din funcţie în legătură cu acordarea concediului, inclusiv, pentru îngrijirea copilului până la atingerea vârstei de trei ani. A doua zi, Plenul Consiliului a admis solicitarea. 

Decizia lui Oleg Melniciuc vine la scurt timp după ce a ajuns să fie învinuit de îmbogăţire ilicită. Mai exact, în luna iunie a acestui an, Melniciuc a fost reţinut pentru 72 de ore, iar ulterior eliberat şi cercetat în libertate. Atunci, el se declara nevinovat. Oleg Melniciuc nu a fost de găsit, întrucât la numărul de telefon mobil răspunde robotul, iar şeful Procuraturii Anticorupţie a declarat că este ocupat pentru a oferi un comentariu.

Amintim că atât Jurnal TV, cât şi alte instituţii de presă au scris anterior despre averea lui Oleg Melniciuc, despre cum şi-a angajat rude în instanţa sectorului Râşcani, despre cum tot rudele sale au beneficiat de apartamente la preţ redus într-un bloc destinat judecătorilor, dar şi despre donaţiile tot mai mari de care beneficiază an de an de la mama sa, care este pensionară