Igor Gamreţchi scapă de închisoare: Judecătorii de la Curtea de Apel au modificat pedeapsa fostului şef al Direcţiei transport din cadrul Primăriei

Igor Gamreţchi scapă de închisoare: Judecătorii de la Curtea de Apel au modificat pedeapsa fostului şef al Direcţiei transport din cadrul Primăriei
Sursa: jurnal.md Foto: jc.md 04.10.2017 16:12
Igor Gamreţchi, fostul şef al Direcţiei transport şi căi de comunicaţii din cadrul Primăriei Chişinău, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, scapă de închisoare după ce magistraţii de la Curtea de Apel au stabilit altă pedeapsă. Astfel, acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.
 
Gamreţchi a fost condamnat pentru trafic de influenţă în cazul licitaţiilor privind parcările cu plată la începutul lui august curent.

Amintim că procurorii şi ofiţerii anticorupţie au declarat că după ce a fost anunţată licitaţia privind parcările cu plată, cerinţele obligatorii au fost modificate nemotivat. S-a stabilit că, deşi caietul de sarcini a fost cumpărat de 16 companii, doar două au depus ofertele pentru participare, iar într-un final, una a fost descalificată pe motiv că nu ar fi prezentat toate actele.

Dosarul a fost iniţiat după ce viceprimarul capitalei, care la fel figurează în cauza penală, ar fi semnat contractul cu firma câştigătoare fără aprobarea Consiliului Municipal.

Pe durata anchetei, au fost documentate întâlniri periodice ale lui Gamreţchi cu un om de afaceri, despre care există probe că ar fi gestionarul din umbră al întreprinderii câştigătoare, al altor companii de parking, dar şi al unor firme offshor.

Şeful Direcţiei Transport i-ar fi promis antreprenorului că ar putea să se înţeleagă cu primarul capitalei pentru implementarea proiectului în schimbul a 26 la sută din capitalul social al companiei.

„Astfel, la indicaţia lui Dorin Chirtoacă ar fi fost iniţiată procedura de organizare a concursului, chiar dacă termenul de desfăşurare expirase”, se mai arata în probele din dosar.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI