Maia Sandu s-a prezentat la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale pentru a fi audiată. Politiciana afirmă că acţiunile acuzatorilor de stat ar semăna mai degrabă cu un spectacol.

„Procurorul m-a invitat să-mi aducă la cunoştinţă articolul 311 din Codul Penal despre răspundere penală în cazul unul denunţ fals. Noi interpretăm acest lucru ca o intenţie de intimidare mai ales dacă ne amintim despre situaţia denunţului împotriva lui Igor Dodon la care pur şi simplu am primit răspuns fără niciun element de spectacol, aici iată s-a mers mai departe, pentru că este cazul lui Vladimir Plahotniuc şi procurorul a ţinut să facă spectacol aducându-mi la cunoştinţă această prevedere”, a declarat Maia Sandu.

Avocatul care reprezintă interesele liderului Partidului Acţiune şi Solidaritate a explicat că în acest caz a fost iniţiată o cauză penală, iar ulterior procurorii ar urma să-l audieze şi pe Plahotniuc.

„Este pe denunţ, pe faptele indicate în denunţ, dar dacă vor indica sau nu vor indica în privinţa cui urmează să vedem. Procurorul îşi face un grafic pe care va interoga anumite persoane care consideră el necesar şi probabil că la o anumită etapă va trebui şi pe domnul Plahotniuc să-l interogheze, să-l audieze cum vor numi ei”, a menţionat Nicolae Roşca.

Maia Sandu susţine că nu renunţă la denunţul său şi că va merge până la capăt pentru a-l trage la răspundere pe şeful PD.

„Nu renunţăm pentru că noi chiar credem că este un caz de uzurpare de putere, un caz de capturare a statului. Noi am evocat faptele care au fost prezentate în spaţiul public de mai mulţi oameni, iar acum este de datoria Procuraturii să verifice aceste lucruri şi dacă ele se confirmă să meargă mai departe în instanţa de judecată”, a adăugat Maia Sandu.

Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au refuzat să ofere comentarii, însă Procuratura Generală a emis un comunicat în care se spune că este obligatoriu ca denunţătorului să-i fie aduse la cunoştinţă prevederile legale. „Persoanei care face denunţ sau plângere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă acestea sunt intenţionat calomnioase”, scrie în comunicat. Audierea liderului PAS în calitate de martor va avea loc mâine, la ora 9:00.

Şeful PD, Vladimir Plahotniuc, a respins apelul efectuat de pe numărul redacţiei noastre.