„Astăzi am înregistrat o cerere de chemare în judecată la Curtea Supremă de Justiţie, aşa cum prevede legea cetăţeniei din Republica Moldova. Noi considerăm că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă în mod arbitrar şi (decizia-n.r.) este contrară principiilor şi procedurilor prevăzute de legea cetăţeniei şi de Convenţia Europeană cu privire la cetăţenie”, a declarat avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol.

Totodată, avocatul a menţionat că cererea de chemare în judecată este introdusă şi se repartizează în termen de 24 de ore completului de judecată, după care în timp de cinci zile de la repartizare ar trebui să fie emisă o decizie pe procedură, potrivit legislaţiei din Republica Moldova.

Amintim că pe 3 ianuarie curent, Dodon a semnat decretul privind retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi soţia sa au devenit pe 3 noiembrie în mod oficial cetăţeni ai Republicii Moldova, după ce au depus jurământul la Ambasada RM la Bucureşti. Traian şi Maria Băsescu au primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lui iunie a anului 2016.