La şedinţă au fost prezenţi şi reprezentanţii formaţiunii „Partidul Nostru”, care au declarat că nu cred că instanţele lui Plahotniuc vor anula decretul prin care Timofti l-a numit în funcţie pe Harunjen.

Totodată, Dumitru Ciubaşenco a punctat că pe lângă faptul că Harunjen a fost numit cu numeroase încălcări ale legii, Procuratura a devenit o bâtă împotriva opoziţiei.

„Reprezentanţii Partidului Nostru nu sunt atât de „naivi” încât să creadă că „instanţele lui Plahotniuc” vor anula decizia „preşedintelui lui Plahotniuc” Nicolae Timofti, de numire în funcţie a „procurorului lui Plahotniuc” Harunjen. Procuratura a devenit o bâtă împotriva opoziţiei. Noi, la fel ca toţi cetăţenii Republicii Moldova, suntem interesaţi ca la Procuratură să fie ordine, să se respecte legile, dar nu indicaţiile lui Plahotniuc”, a declarat Ciubaşenco.

Amintim că Nicolae Timofti a semnat decretul de numire a lui Eduard Harunjen la nici 24 de ore de la finalizarea concursului pentru şefia Procuraturii Generale. Mandatul lui Eduard Harunjen va fi unic, de şapte ani. De-a lungul carierei sale, numele său a fost implicat în scandaluri mediatice. Mai mulţi deputaţi, experţi independenţi şi politicieni din partidele antioligarhice au declarat că numirea lui Harunjen a fost un scenariu pregătit din timp, concursul a fost mimat, iar şeful statului trebuia iniţial să verifice dacă au fost respectate toate regulile competiţiei.