Ciubaşenco: „Instanţele lui Plahotniuc nu vor anula decizia de numire în funcţie a lui Harunjen; Procuratura a devenit o bâtă împotriva opoziţiei”

Ciubaşenco: „Instanţele lui Plahotniuc nu vor anula decizia de numire în funcţie a lui Harunjen; Procuratura a devenit o bâtă împotriva opoziţiei”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 19.01.2017 18:15
Ieri a avut loc o nouă şedinţă la Curtea Supremă de Justiţie în cadrul căreia s-a examinat legalitatea numirii în funcţie a procurorului general Eduard Harunjen. Şedinţa a fost însă anulată după ce fostul deputat Grigore Petrenco a depus o contestaţie prin care a cerut revocarea completului de judecători.

La şedinţă au fost prezenţi şi reprezentanţii formaţiunii „Partidul Nostru”, care au declarat că nu cred că instanţele lui Plahotniuc vor anula decretul prin care Timofti l-a numit în funcţie pe Harunjen.

Totodată, Dumitru Ciubaşenco a punctat că pe lângă faptul că Harunjen a fost numit cu numeroase încălcări ale legii, Procuratura a devenit o bâtă împotriva opoziţiei.

„Reprezentanţii Partidului Nostru nu sunt atât de „naivi” încât să creadă că „instanţele lui Plahotniuc” vor anula decizia „preşedintelui lui Plahotniuc” Nicolae Timofti, de numire în funcţie a „procurorului lui Plahotniuc” Harunjen. Procuratura a devenit o bâtă împotriva opoziţiei. Noi, la fel ca toţi cetăţenii Republicii Moldova, suntem interesaţi ca la Procuratură să fie ordine, să se respecte legile, dar nu indicaţiile lui Plahotniuc”, a declarat Ciubaşenco.

Amintim că Nicolae Timofti a semnat decretul de numire a lui Eduard Harunjen la nici 24 de ore de la finalizarea concursului pentru şefia Procuraturii Generale. Mandatul lui Eduard Harunjen va fi unic, de şapte ani. De-a lungul carierei sale, numele său a fost implicat în scandaluri mediatice. Mai mulţi deputaţi, experţi independenţi şi politicieni din partidele antioligarhice au declarat că numirea lui Harunjen a fost un scenariu pregătit din timp, concursul a fost mimat, iar şeful statului trebuia iniţial să verifice dacă au fost respectate toate regulile competiţiei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI