Dosarul lui Andrei Pântea: Fostul procuror general interimar a fost amnistiat

Dosarul lui Andrei Pântea: Fostul procuror general interimar a fost amnistiat
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.01.2017 18:01
Judecătorii au emis, acum câteva clipe, sentinţa în cazul fostului procuror general interimar Andrei Pântea. Astfel, acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare, însă, conform Legii amnistiei, acesta a fost eliberat.

Andrei Pântea a fost învinuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu în cazul Caramalac. Potrivit actului de acuzare, pe 6 şi 7 martie 2013, Andrei Pântea a dispus, neîntemeiat şi nemotivat, reluarea urmăririi penale în privinţa lui Caramalac Grigore cu retragerea cauzelor penale de la DGUP al MAI şi, respectiv, Secţia pentru cauze excepţionale a Procuraturii Generale, cu transmiterea acestora pentru efectuarea urmăririi penale altei subdiviziuni a Procuraturii Generale.

Andrei Pântea a deţinut şi funcţiile de prim-adjunct al procurorului general şi adjunct interimar al procurorului municipiului Chişinău.

Fostul deputat PCRM Grigore Petrenco declara despre activitatea lui Pântea că, în calitate de procuror interimar, continua tot ce a făcut Zubco în cazul Pădurea Domnească.

De asemenea, despre Pântea s-a scris că ar fi luat mită 20 de mii de euro pentru a-l scăpa de închisoare pe un individ învinuit de omor. Andrei Pântea a negat acuzaţiile.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI