Svetlana Sîmboteanu este notar public din 2011 şi munceşte la Cimişlia. Atunci când a auzit despre concursul pentru schimbarea locului de activitate, a decis să participe, întrucât domiciliul său este în capitală şi în fiecare zi este nevoită să facă naveta Chişinău-Cimişlia. Ea susţine însă că, din start, competiţia s-a desfăşurat cu abateri.

Totodată, Svetlana Sîmboteanu a aflat că Ministerul Justiţiei nu a oferit niciun loc vacant pentru notarii care intenţionau să se mute în capitală, însă de acest privilegiu vor beneficia totuşi nouă câştigători ai unui alt concurs, cel pentru licenţă de notar.

La concurs au participat 13 notari din diferite raioane, însă doar opt au câştigat. Svetlana Sîmboteanu a aflat, vineri, că nu se regăseşte în această listă. Indignată, ea a depus o contestaţie la Ministerul Justiţiei, dar nu a primit niciun răspuns. Astfel, femeia intenţionează să meargă în judecată.
Şeful Serviciului Protocol, Informare şi Comunicare cu Mass-media al Ministerului Justiţiei, Rodion Guştiuc, a declarat că instituţia va veni cu o reacţie mai târziu. Precizăm că, în acelaşi timp, ministerul a organizat şi concursul pentru licenţa de notar. Din cei 67 de participanţi, doar 16 au ieşit învingători, iar 40 au depus contestaţii. În lista câştigătorilor se regăseşte şi Elena Sternioală, soţia judecătorului Oleg Sternioală. Anterior, ea a lucrat în calitate de grefier la Judecătoria Buiucani, pe când soţul său a fost preşedintele instanţei. Acum doi ani, însă, Oleg Sternioală a fost promovat de la Jude­că­to­ria Buiu­cani direct la Cur­tea Supremă de Jus­ti­ţie. Presa a scris că soţii Sternioală locuiesc într-un imo­bil de lux, evaluat la peste şapte mili­oane de lei, dar care NU se regă­seşte în decla­ra­ţi­ile de veni­t. Casa a fost înregistrată pe numele părinţi­lor pen­sio­nari ai judecătorului, care au locuit însă toată viaţa la Flo­reşti. De asemenea, învingătoare a ieşit şi Eugenia Cavcaliuc, fosta soţie a lui Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie. Anterior, în presă s-a scris că cei doi au divorţat doar în acte, iar Gheorghe Cavcaliuc îşi construieşte o vilă de lux la marginea Chişinăului, dar locuieşte într-un apartament spaţios din capitală, trecut pe numele socrilor săi pensionari.