Judecătoarea, care a activat în instanţa sectorului Centru al capitalei şi este învinuită că a încălcat legea, nu a putut spune de ce insistă să plece în baza propriului demers în condiţiile în care pe numele său este semnat un decret de eliberare din funcţie. 

Demersul acesteia a fost însă respins de membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia Consiliului poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie. 

Amintim că, anul trecut, CSM a hotărât să propună preşedintelui ţării demiterea Adelei Andronic pentru încălcarea legii, decizie menţinută şi de Curtea Supremă de Justiţie. Se întâmplă după ce, în 2015, magistrata a suspendat activitatea conducerii Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule pentru aproape două luni, decizie anulată ulterior de Curtea de Apel Chişinău, din motiv că ar fi nefondată şi eronată. În această perioadă, instituţia ar fi fost prejudiciată cu peste 20 de milioane de lei şi a ajuns în imposibilitatea de a plăti garanţia externă de 4,2 milioane de euro.

În consecinţă, Consiliul Birourilor Carte Verde de la Bruxelles a hotărât suspendarea ţării noastre din sistemul internaţional Carte Verde începând cu 1 octombrie 2015. Moldova a beneficiat însă ulterior de o serie de amânări succesive, iar în iunie s-a decis păstrarea ţării noastre în sistem. Judecătoarea Adela Andronic pledează nevinovată şi a declarat anterior că a acţionat legal.