Martorul a declarat că după evenimentele din 7 aprilie 2009 a fost rugat de o rudă să dea depoziţii false precum că i-ar fi recunoscut pe organizatorii protestului printre oamenii care au fost atunci în Piaţa Marii Adunări Naţionale. El a mai spus că a scris ceea ce i-a dictat un bărbat necunoscut. Totul s-a întâmplat la Direcţia Servicii Operative, acolo unde Alexandru Pânzari era şef adjunct. Inculpatul spune că în ziua respectivă nu era la locul de muncă.

În cadrul şedinţei, avocatul părţilor vătămate a depus mai multe cereri. Apărătorul a declarat că admiterea lor ar face lumină în dosar. Toate au fost însă respinse. Anatolie Stepuleac, una dintre părţile vătămate, spune că Alexandru Pânzari trebuia să fie arestat sau cel puţin demis din funcţia de şef al IGP, întrucât ar putea influenţa martorii.

În luna martie a acestui an, Alexandru Pânzari a fost achitat de Judecătoria Buiucani într-un dosar deschis după violenţele din 7 aprilie 2009. Atunci, judecătorul Ghenadie Plămădeală a pronunţat sentinţa cu două ore mai devreme de ora stabilită, fără ca în sală să fie prezent avocatul şi partea vătămată. Decizia a fost contestată, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Chişinău. Alexandru Pânzari, care pe atunci era şef adjunct al Direcţiei Servicii Operative a MAI, ar fi audiat un şir de martori, deşi cunoştea că depoziţiile acestora sunt false.

În urma acestor mărturii a fost reţinut Anatolie Stepuleac. El a fost acuzat de implicare în violenţele din 7 aprilie, chiar dacă nu s-a aflat în Piaţa Marii Adunări Naţionale în timpul evenimentelor de acum şapte ani, iar ulterior, a câştigat procesul la CEDO.

Amintim că, în aceeaşi cauză penală, controversatul om de afaceri Adrian Nichifor a fost condamnat la doi ani şi opt luni de puşcărie. Asta după ce unii martori au declarat în instanţă că au fost racolaţi de Nichifor şi plătiţi de Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, ca să depună mărturii mincinoase. Precizăm că avocatul părţii vătămate a cerut Procuraturii Generale să deschidă un dosar şi pe numele lui Damir, dar până acum nu a fost luată o decizie în acest sens. În timp ce Nichifor şi-a recunoscut faptele, Damir nu a comentat acuzaţiile.