Potrivit celor constatate, crimele au avut loc pe 19 iunie 2016 pe teritoriul brigăzii de tractoare din satul Nihoreni, raionul Râşcani. Fiind în stare de ebrietate şi în urma unui conflict iscat, unul dintre inculpaţi le-a aplicat victimelor de 28 şi, respectiv, 29 de ani, multiple lovituri de ciocan până i-a lăsat fără suflare.

În continuare, acesta le-a sustras telefoanele mobile, bijuteriile din aur, precum şi automobilul de model BMW X5, iar pentru a ascunde urmele crimei a transportat cadavrele într-o pădure din preajma aceleiaşi localităţi. Cel de-al doilea inculpat este acuzat de procurori de favorizarea la comiterea infracţiunii, prin ascunderea urmelor crimei excepţional de grave.

Aceştia au fost reţinuţi după patru zile de la comiterea dublului omor. Din momentul comiterii crimei până în prezent, inculpaţii se află în arest. Dacă vor fi recunoscuţi culpabili, aceştia riscă ani grei de închisoare.

Urmărirea penală în privinţa celor doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie din raionul Râşcani, care nu au întreprins măsurile necesare pentru descoperirea operativă a infracţiunilor şi identificarea rapidă a făptuitorilor se află la etapa de finalizare, urmând ca în scurt timp, Procuratura Anticorupţie să-i trimită în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu.