Acţiunile de urmărire penală în acest caz au fost finalizate şi dosarul a fost trimis în instanţa de judecată.

Pe 25 iulie 2012, timp de mai bine de o oră din momentul prezentării unei parturiente în legătură cu apariţia premizelor de naştere, medicul nu a asigurat urmărirea şi managementul travaliului uterin, tardiv intervenind obstetrical pentru naşterea fetiţei prin cezariană.

Drept urmare a încălcărilor admise de către medicul obstetrician-ginecolog, a avut loc lezarea cerebrală definitivă a copilului nou-născut, cauzând invalidizarea copilului, iar peste trei ani au condus la decesul acestuia.

Pentru elucidarea celor întâmplate procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală şi au dispus efectuarea expertizei medico-legale. În concluzia Centrului de Medicină Legală de la Chişinău se arată că nu există culpa medicilor în acest caz. 

Procurorii au dispus efectuarea aceleiaşi expertize de către Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti, care a apreciat că decesului fetiţei a survenit ca urmare a complicaţiei finale a leziunilor cauzate la naştere, iar între deficienţele în acordarea îngrijirilor medicale şi consecinţele care au condus la decesul copilului, există o legătură de cauzalitate directă.

Fiind audiată de procurori învinuita nu şi-a recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunii incriminate, urmând ca instanţa de judecată să se expună asupra vinovăţiei medicului. 

Pentru comiterea acestei infracţiuni Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.