Decizia a fost luată de un complet din care fac parte şi judecători implicaţi anterior în scandaluri mediatice. Şeful grupului de iniţiativă al formaţiunii, Alexandru Slusari, consideră că hotărârea CSJ este ilegală, iar motivarea acesteia - ridicolă. 

Completul care a examinat recursul a fost compus din Iurie Bejenaru, Dumitru Mardari, Nicolae Craiu şi controversatul Ion Druţă, fiind prezidat de către Iulia Sîrcu. Deşi în motivarea refuzului, CSJ recunoaşte că documentele depuse de către Marian Lupu într-o zi de sâmbătă au fost primite de Comisia Electorală Centrală contrar graficului stabilit, totuşi susţine că acesta nu este un temei de anulare a decizie CEC. Şeful grupului de iniţiativă al PPDA afirmă că hotărârea Curţii este ridicolă.

„Este ridicol ceea ce am citit acolo. La noi se primeşte că organele de stat elaborează şi aprobă actele normative. Pe urmă ele îşi încalcă şi caută motive pentru a justifica acest lucru. Au fost o grămadă de încălcări a Codului electoral, a regulamentului CEC-ului şi toate aceste încălcări au fost trecute cu vederea. Adică nu-i nimic grav că CEC-ul a încălcat acest lucru deoarece chipurile că nu a fost afectat niciun concurent electoral, nu a fost încălcat niciun drept subiectiv. Nu cum putem noi să numim acest lucru? Este o sfidare a bunului simţ, este o încălcare gravă a legislaţiei”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Solicitat de Jurnal TV, şeful Secretariatului Curţii Supreme de Justiţie a declarat că instituţia nu comentează afirmaţiile reprezentanţilor PPDA.

Amintim că Platforma Demnitate şi Adevăr a acţionat CEC-ul în judecată întrucât consideră că au fost comise abateri în cazul înregistrării candidatului PD, Marian Lupu, într-o zi de sâmbătă. Formaţiunea politică nu a comentat acţiunea, iar şefa Comisiei Electorale Centrale a menţionat anterior că Lupu a depus semnăturile legal, făcând referire la o dispoziţie, conform căreia grupul de iniţiativă poate prezenta actele la CEC imediat după încheierea activităţii.

De menţionat că, anterior, şi reprezentanţii Asociaţiei Promo-LEX au constatat că membrii Comisiei Electorale Centrale şi-au încălcat propria hotărâre când au decis să-l înregistreze pe Marian Lupu drept candidat al PD-ului pentru funcţia de şef al statului într-o zi de odihnă.