„De asemenea, Harunjen este somat să mai ia masuri pentru a securiza acele bunuri, pe care Platon indică anume că au fost furate de Plahotniuc”, a mai spus Ursachi. „Este vorba de acţiunile de la Banca de Economii, Victoriabank, bănci care au fost ţinta multor atacuri raider şi au făcut parte din schema furtului miliardului.” 

Potrivit apărătorului, scrisoarea lui Platon începe în stil satiric. În aceasta omul de afaceri îi comunică procurorului general interimar unele „secrete de stat”, printre care faptul că miliardul a fost furat de Plahotniuc, ajutat şi susţinut de procurori. Platon mai spune că nu a făcut parte din gaşca care a furat miliardul.

„Eu sper să fie o reacţie. Chiar dacă începe foarte haios această adresare, pe parcurs o să vedeţi că textul merită să fie luat în considerare”, a mai adăugat Ana Ursachi.

Platon este învinuit în două dosare penale, spălare de bani şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari. În urma percheziţiilor efectuate la Victoriabank, Moldinconbank, Moldova Agroindbank şi compania de asigurări ASITO, procurorii anticorupţie au ridicat mai multe documente ce ar demonstra că omul de afaceri are legătură furtul miliardului din sistemul bancar. Platon neagă acuzaţiile.




Sursa foto: Unimedia