„Din ea rezultă că orice lege, orice act normativ poate fi încălcat dacă este o necesitate acută din partea celor de la guvernare şi justiţia este absolut selectivă. Eu am reţinut două argumente de bază din această hotărâre: una de formă, că noi nu am avut dreptul să contestăm toate aceste încălcări întrucât nu era clar statutul nostru de concurent electoral sau alegător simplu şi doi, că a fost luată hotărârea de CEC privind înregistrarea candidatului şi această hotărâre este mai presus decât orice act normativ, decât legea pentru că aşa a decis CEC-ul. Dacă CEC-ul singur a emis regulamentul şi pe urmă singur l-a încălcat asta e normal. Înţelegem că CSJ se află în acelaşi cerc controlat de oligarhul Plahotniuc”, a declarat vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari.

Conform procedurii, Curtea Supremă de Justiţie are la dispoziţie trei zile pentru a examina cererea de contestare depusă de membrii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr. Avocatul liderului PPDA spune că nu are mari speranţe nici la CSJ, întrucât părţile din proces nu vor fi audiate.

„Tot ce am avut de spus am întocmit-o în cererea scrisă, nu avem posibilitate să depunem declaraţii nemijlocit în faţa instanţei de judecată de recurs, dar asta este procedura. Hotărârea primei instanţe este vădit ilegală deoarece au fost invocate prevederile care nu aveau relevanţă acestui litigiu, au fost ignorate prevederile legale la care noi am făcut referire mai mult reclamanţilor li s-a încălcat dreptul de acces la justiţie deoarece instanţa şi-a motivat hotărârea că reclamanţii nu aveau dreptul să conteste astfel de hotărâri aplicând o normă care nu se referea la acest recurs”, a menţionat avocatul Dumitru Pavel.

Prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.
 
De menţionat că, anterior, şi reprezentanţii Asociaţiei Promo-Lex au constatat că membrii Comisiei Electorale Centrale şi-au încălcat propria hotărâre când au decis să-l înregistreze pe Marian Lupu drept candidat al PD-ului pentru funcţia de şef al statului într-o zi de sâmbătă.