Nicolae Corochii a devenit cunoscut opiniei publice din momentul în care a fost detaşat de la Judecătoria Edineţ în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), instituţie pe care a condus-o în perioada 2012-2013, în calitate de preşedinte interimar. Tocmai atunci a avut loc tragicul incident de la Pădurea Domnească. În cadrul unui interviu acordat anterior postului TV 7, Mihai Poalelungi, preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, a dezvăluit că preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca, l-ar fi informat atunci imediat pe Corochii despre faptul că magistratul Gheorghe Creţu l-a rănit mortal pe omul de afaceri Sorin Paciu, la o vânătoare.

Totuşi Corochii nu a întreprins nicio acţiune pentru a-l suspenda pe Creţu din funcţie până când scandalul de la Pădurea Domnească a ajuns în presă. Mai mult de atât, Corochii a respins toate cererile Comisiei parlamentare de anchetă în cazul „vânătorii domneşti” de a-l suspenda din funcţie pe preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca, care de asemenea a participat la vânătoarea din 23 decembrie 2012, împreună cu fostul procurorul general, Valeriu Zubco.

Întâmplător sau nu, dar în 2012, Corochii a obţinut câştig de cauză la Curtea de Apel Chişinău într-un dosar în care cerea Casei Naţionale de Asigurări Sociale să îi majoreze pensia, ţinând cont de salariul preşedintelui CSM, asta chiar dacă magistratul se afla deja la pensie de şase ani, adică dinainte de a deveni membru al CSM.

Corochii este unul dintre judecătorii „cu nouă vieţi” ai justiţiei moldoveneşti. Potrivit unei investigaţii realizate de Centrul de Investigaţii Jurnalistice, în colaborare cu Ziarul de Gardă, în 2006, atunci când CSM l-a propus pe magistrat pentru funcţia de preşedinte al Judecătoriei Edineţ, propunerea a fost respinsă de preşedintele Vladimir Voronin care a explicat cu lux de amănunte că avansarea nu poate fi acceptată, pentru că Corochii „s-a mani­fes­tat ca o per­soană care pune inte­re­sele per­so­nale mai pre­sus de obli­ga­ţi­ile fun­cţio­nale, ignoră regu­lile de etică judecătorească, dis­cre­di­tând jus­ti­ţia şi com­pro­mi­ţând inde­pen­denţa, impa­rţi­a­li­ta­tea, cin­stea şi dem­ni­ta­tea de jude­că­tor”.

Potrivit lui Voronin, judecătorul întreţi­nea legă­turi cu busi­ne­ss­mani impli­caţi în afa­ceri dubi­oase. „Drept exem­plu poate servi fap­tul tute­lă­rii de către dum­ne­a­lui a acti­vi­tă­ţii între­prin­ză­to­ri­lor Mina Toma­şe­vs­chi, Nico­lae Toma­şe­vs­chi şi Zinaida Mama­liga. Dato­rită aces­tei tute­lări, Mina Toma­şe­vs­chi, care activa şi în cali­tate de mana­ger al pieţei agri­cole locale, a reu­şit să înstră­i­neze 58 de maga­zine şi ghe­rete din cele 75 care fun­cţio­nau în piaţă, pre­cum şi să reducă la 25.000 — 50.000 de lei pe an suma veni­tu­lui trans­fe­rat la buget”, potri­vit actu­lui. 

În ace­laşi docu­ment se mai arată că, în cali­tate de „tutore” al Minei Toma­şe­vs­chi, Nichi­for Coro­chii asi­gura per­so­nal exa­mi­na­rea cau­ze­lor pri­vind acti­vi­ta­tea aces­teia, „protejându-i inte­re­sele, urmă­rind res­ta­bi­li­rea ei în fun­cţia de mana­geră a pieţei agri­cole, fun­cţie din care aceasta a fost eli­be­rată. De ase­me­nea, s-a con­sta­tat că Nichi­for Coro­chii, făcând uz de rela­ţia sa ami­cală cu exe­c­u­to­rul Ţive­renco, asi­gură exe­cu­ta­rea hotă­râri­lor jude­că­to­reşti ce ţin de inte­re­sele Minei Toma­şe­vs­chi. Tot­o­dată, acti­vând în cali­tate de jude­că­tor şi tute­lând acti­vi­ta­tea doam­nei Toma­şe­vs­chi, dl Coro­chii a reu­şit să-şi con­stru­iască o casă luxoasă la Edi­neţ, pe str. M. Cibo­tari. Lucră­rile de con­stru­cţie a case­lor doam­nei Toma­şe­vs­chi şi a dom­nu­lui Coro­chii s-au desfă­şu­rat simul­tan”, scria Voro­nin. CSM a renunţat atunci la numire, dar peste opt ani, după ce şi-a încheiat mandatul de membru al CSM şi a ratat alegerea pentru un nou mandat, Corochii a fost avansat în funcţia de judecător la Curtea de Apel Chişinău. Ordinul a fost semnat de actualul preşedinte Nicolae Timofti.

Nicolae Corochii deţine în proprietate o casă de milioane în oraşul Edineţ, iar de doi ani acesta investeşte în procurarea unui apartament în Chişinău.

Pe lângă faptul că este un judecător înstărit, Iurie Melinteanu a ajuns în atenţia publică şi din cauza problemelor cu legea pe care le-a avut fiul acestuia, avocatul Dorin Melinteanu. În 2009, tânărul a accidentat un motociclist, fapt pentru care a fost cercetat penal şi achitat într-un final. În 2013, tânărul a ajuns în izolatorul CNA fiind acuzat de trafic de influenţă. Avo­ca­tul Dorin Melin­teanu a recu­nos­cut în faţa pro­cu­ro­ri­lor anti­co­ru­pţie, care l-au reţinut în flagrant delict, că a luat mită de 800 de euro pen­tru a influ­enţa jude­că­to­rii de la Curtea de Apel Chişinău să adopte o sentinţă mai blândă în privinţa unui inculpate.

Deşi risca până la cinci ani de închisoare pentru fapta comisă, într-un final, fiul magistratului a fost sancţionat de Curtea de Apel Bălţi cu o amendă în valoare de 22,5 mii de lei. Decizia a fost adoptată în octombrie 2015 şi nu a mai fost atacată cu recurs de procurori.

Despre Iurie Melinteanu presa a mai scris că este pro­pri­e­ta­rul unei case de locuit cu două nivele, man­sardă şi terasă, esti­mată de expe­rţii imo­bi­li­ari la peste patru mili­oane de lei.

Acelaşi magistrat a par­ti­ci­pat anterior la exa­mi­na­rea dosa­ru­lui lui Ion Rusu, naşul şi cum­na­tul lui Filat, con­dam­nat la cinci ani de închi­soare.

Lud­mila Ouş este mai puţin cunoscută publicului larg. Fostă judecătoare la Judecătoria Ciocana, magistrata a fost transferată la Curtea de Apel în august 2014. Ouş are în proprietate două automobile „Nissan”, iar în ultimii doi ani s-a împrumutat cu 245 de mii de lei.