Tot astăzi, avocata Ana Ursachi a cerut permisiune pentru ca Grigore Petrenco să poată pleca în România, cu scopul de a efectua o investigaţie medicală copilului său. Şi această solicitare a fost respinsă. Judecătorii au invocat faptul că argumentele prezentate nu au fost plauzibile. Petrenco spune că decizia este ilegală. 

„Eu cred că va fi încă un caz la CEDO, deci copilul meu nu are vină că nu poate să se prezinte de sine stătător la medic şi respectiv, consider că drepturile lui au fost încălcate. Acest dosar este monitorizat nemijlocit şi personal de Plahotniuc. El probabil se teme că dacă voi pleca peste hotare voi avea întrevederi cu cineva în cadrul Consiliului Europei sau în cadrul Parlamentului European”, susţine Petrenco.

Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Fostul deputat Grigore Petrenco şi alţi opt participanţi la un protest organizat în faţa Procuraturii Generale au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015, fiind învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă. În februarie 2016, ei au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar apoi sub control judiciar. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.