„Ilegalitatea acceptării listelor de subscripţie din partea lui Marian Lupu şi numeroasele abuzuri comise de Partidul Democrat în procesul de colectare a semnăturilor au fost consemnate şi de raportul independent al Asociaţiei Promo-LEX, dar şi prin numeroase informaţii în presă. Vă îndemnăm să venim cu toţii pentru a picheta Curtea de Apel şi a cere excluderea candidatului înregistrat ilegal în cursa pentru prezidenţiale”, se menţionează în apelul Platformei DA.

„Doar prin participare şi un front comun în vederea obţinerii condiţiilor egale pentru toţi concurenţii electorali, cu respectarea normelor democratice vom avea alegeri relativ libere şi corecte”, se mai arată în declaraţia PPDA.

Acţiunea de protest va începe la ora 14:00.

Amintim că acum patru zile, candidatul pentru funcţia de preşedinte din partea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi şeful grupului de iniţiativă al formaţiunii, Alexandru Slusari, au acţionat Comisia Electorală Centrală în instanţă. Conducerea Partidului Platforma DA a cerut anularea hotărârii CEC prin care preşedintele PD, Marian Lupu, este înregistrat în cursa prezidenţială, fiind invocate mai multe abateri.

Conducerea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr acuză CEC-ul că prin astfel de hotărâri favorizează candidatul puterii, Marian Lupu, cel care s-a aflat la guvernare în ultimii şapte ani. Unul dintre motivele invocate este depunerea setului de documente într-o zi de sâmbătă.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.