Rotarciuc crede că pensia sa ar trebui să fie calculată pornind de la salariul membrilor CSM, care la 1 ianuarie 2014 era de 16.900 de lei. „Altor judecători le-a fost recalculată şi achitată pensia din salariile pe care le deţineau în funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii”, a motivat magistrata în instanţă, solicitând recalcularea pensiei. Prin hotărârea Judecătoriei Centru mun. Chişinău din 30 aprilie 2015, acţiunea înaintată de Dina Rotarciuc a fost admisă, iar CNAS a fost obligată să-i recalculeze indemnizaţia viageră reieşind din salariul de funcţie de 16.900 lei pentru perioada anului 2014 şi lunile ianuarie-aprilie a anului 2015. Curtea de Apel Bălţi, care a examinat recursul înaintat de CNAS, a casat hotărârea primei instanţei, stabilind că Rotarniuc nu are dreptul să ceară recalcularea pensiei.

La 14 septembrie curent, Curtea Supremă de Justiţie a menţinut decizia instanţei de apel pe motiv că recursul declarat de magistrată nu se încadrează în temeiurile prevăzute, „or recurenta nu a invocat nici un temei care ar indica la ilegalitatea deciziei contestate, ci a formulat critici ce se axează asupra fondului cauzei”.

Precizăm că potrivit declaraţiei de avere pentru anul 2015, Dina Rotarciuc a încasat venituri din pensie de 140.000 de lei, ceea ce reprezintă circa 11.600 de lei pe lună. În cazul în care CNAS i-ar fi calculat pensia reieşind din salariul de judecător al CSJ, Rotarciuc ar fi încasat lunar câte 13.520 de lei. Dina Rotarciuc continuă să activeze la Curtea de Apel Chişinău, având un salariu de circa 17.750 de lei pe lună. Anul trecut, magistrata a cumpărat un teren de şapte ari pentru construcţii, în valoare de 79.411 lei.