Din imaginile video se observă cum un bărbat, în maiou bleumarin se apropie de uşile penitenciarului nr.13 şi fără ca să fie oprit de gardieni, intră uşor în instituţie. Potrivit avocatei lui Veaceslav Platon, acesta ar fi un specialist în tehnologii informaţionale, mâna dreaptă a lui Dorin Damir, finul de cununie al oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„Într-o instituţie de regim, aşa cum este penitenciarul nr. 13 nu poate intra nici un civil, în momentul în care nu deţine o funcţie, avocat sau o parte în proces....dar şi acolo este o condiţie să fie în orele de muncă. Deci 17:30, categoric nu mai era o oră de program cu atât mai mult cu cât, persoana surprinsă în imaginile video nu face parte din lista persoanelor care sunt permise în penitenciar. Am reuşit să văd şi eu această înregistrare video şi l-am recunoscut pe acest Veaceslav, care deserveşte atât firma Argus cât şi personal pe Dorin Damir. Deci este mâna dreaptă a lui Dorin Damir, finul de cununie a lui Plahotniuc. Este cel care serveşte atât firma Argus cât şi personal pe Dorin Damir. În ceea ce priveşte asigurarea tehnică a diferitor activităţi ilegale sau ilicite, atunci când se pretează la filaj, interceptare, urmărire, filmare” a declarat Ana Ursachi.
 
 Avocata Ana Ursachi susţine că persoana apropiată lui Damir a venit la penitenciarul nr. 13 imediat cum s-au încheiat audierile de vineri. Apărătoarea este convinsă că acesta a pus mâna pe înregistrări. „Indiscutabil, prezenţa acestui Veaceslav, despre care ştim că este un expert în tehnologii IT, se explică prin faptul că biroul în care ne aflam noi, Veaceslav Platon, avocaţii şi procurorul şi unde decurgea audierea lui Veaceslav Platon era cu siguranţă monitorizat. Sunt sigură de acest lucru deoarece, în toate aceste 10 zile de când reuşim chiar cu anumite greutăţi să-l vizităm, întrevederile au loc de fiecare dată în acelaşi birou. În viziunea mea, se explică prin faptul că a venit să extragă informaţia audio, sau video cu privire la interogatoriu, astfel încât până diseară să o pună la dispoziţia lui Damir şi Plahotniuc pentru ca aceştia să ştie practic tot ce declară Platon procurorilor”, a mai spus avocata.

Oligarhul Vladimir Plahotniuc şi finul său de cununie, afaceristul Dorin Damir, nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Ana Ursachi a declarat că va depune o interpelare în care va cere Departamentului Instituţiilor Penitenciare să-i ofere toate informaţiile şi copia registrului de intrări şi ieşiri din instituţie, cu privire la persoana care a fost lăsată nestingherit să intre în Penitenciarul nr. 13, vineri, după orele de program. Amintim că sâmbătă, avocaţii omului de afaceri Veaceslav Platon şi procurorii au convenit cu administraţia penitenciarului să continue audierile lui Platon. Acestea însă nu au mai avut loc, cei de la penitenciar motivând că este zi de odihnă. Precizăm că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost audiat vineri de către procurori pentru prima dată de când a fost extrădat în Republica Moldova. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.