„Acum a fost încuviinţat mandatul de arestare pentru o insinuată învinuire. De fapt, esenţa învinuirii nu este cunoscută. Apărătorii nu au fost lăsaţi să citească documentele. Important este că Platon se declară nevinovat şi el a făcut o acuzaţie fermă, numindu-l pe Plahotniuc principalul beneficiar al furtului miliardului şi unul din beneficiarii de bază a afacerii supranumită Laundromat, adică spălare de bani. Încă o informaţie foarte utilă este că Platon declară că se simte bine şi nu are de gând să intre sub incidenţa unei depresii sau să-şi termine viaţa printr-un suicid. Asta însemnând că Platon înţelege că viaţa sa este în pericol, iar o potenţială mimare a unui atac de cord, accident vascular sau sinucidere ar putea interveni drept urmare a unei comenzi”, a menţionat avocatul.

Referindu-se la extrădarea lui Platon, Ana Ursachi a spus că cetăţenia ucraineană a lui Platon nu a fost retrasă şi că el a fost adus în Moldova cu un avion privat.

„El a fost adus în RM cu un charter particular plătit de Plahotniuc şi vreau să spun că cetăţenia lui nu a fost retrasă. Ilia Novikov, care a venit să fie liderul echipei de avocaţi, a spus că paşaportul ucrainean nu este fals. Extrădarea a fost încuviinţată în lipsa unei decizii finale”, a anunţat avocata.

Apărătorul a mai spus că clientul său a fost avertizat că viaţa sa este în pericol. „Familia a fost speriată că Plahotniuc ar putea pune la cale asasinarea lui Platon”.

„El nu trebuia să fie transferat în Penitenciarul nr.13, el abia azi trebuia să fie dus acolo. El ar fi trebuit să fie doar în izolatorul CNA”, a mai declarat Ana Ursachi.

Precizăm că astăzi instanţa a prelungit mandatul de arestare pe numele lui Platon, iar acesta se află în Penitenciarul nr.13.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.