Aceştia au invocat faptul că apărătorul membrului Platformei, Liviu Vovc, nu a fost împuternicit să conteste decizia instanţei Ialoveni de a fi scoase corturile din centrul capitalei. Reprezentanţii mişcării protestatare consideră hotărârea ilegală şi spun că o va ataca la Curtea Supremă de Justiţie. 

Decizia luată de judecătorii Curţii de Apel Chişinău a fost susţinută de către reprezentanţii Primăriei capitalei.

Pe de altă parte, membrul Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, Liviu Vovc spune că avocatul a fost împuternicit de a-l reprezenta în instanţă, iar decizia magistraţilor o consideră ilegală.

„Avocatul a avut mandat atât timp cât m-a apărat pe mine deja în două instanţe. Este o decizie ca şi celelalte, dreptul libera exprimare în Republica Moldova nu prea are valoare. Astfel, judecătoriile fac tot cât le vine un ordin de sus şi nu ceea ce le spune legea. Atât cât nu este o hotărâre a Curţii Supreme de Justiţie nu are dreptul nimeni să se atingă de corturile care se află în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a declarat Liviu Vovc.

Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Chişinău poate fi atacată la o instanţă mai superioară timp de trei zile. Amintim că acum aproximativ două săptămâni, judecătoria Ialoveni a obligat Platforma Civică Demnitate şi Adevăr să evacueze temporar corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale. 

Corturile au fost amplasate în PMAN în urma protestului masiv din 6 septembrie, la care au participat peste 100 de mii de oameni, manifestându-şi nemulţumirea faţă de regimul oligarhic de la guvernare.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.