Astfel a comentat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, decizia Curţii de Apel de a schimba măsura preventivă în privinţa lui Shor. 

„Încă o scuipare în faţa poporului. Judecătoria lui Plaha - „самый гуманный суд” (n.r. - cea mai omenească instanţă de judecată) faţă de cel care a fost unealta principală pentru devalizarea sistemului bancar”, a declarat Alexandru Slusari.

„Nu l-am văzut pe Ghimpu lângă Curtea de Apel. Am aşteptat ca el, imediat după acest verdict „echitabil”, să se caţăre catare pe un copac în preajma Curţii”, a adăugat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

Primarul de Orhei, Ilan Shor, arestat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani, a fost transferat în arest la domiciliu. Decizia privind schimbarea măsurii preventive a fost luată astăzi de magistraţii de la Curtea de Apel, după ce avocaţii acestuia au atacat anterior decizia Judecătoriei Buiucani, prin care Shor era plasat în izolator pentru 30 de zile.

Amintim că Shor este cercetat în calitate de învinuit într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani.

Procurorul Adriana Beţişor a afirmat că aceasta s-a întâmplat ca urmare a sustragerii pe care Shor a comis-o în perioada deţinerii funcţiei de preşedinte al consiliului Băncii de Economii în 2014.