Apărătorului lui Veaceslav Platon, Gleb Seghida remarcă faptul că procurorii nu au anunţat instanţa despre faptul că vor lipsi, dar şi faptul că nici Platon nu s-a prezentat, legătura cu acesta fiind asigurată prin intermediul transmisiunii online.

„Considerăm că procurorii intenţionat au ignorat şedinţa pentru a amâna examinarea recursului. Acest fapt a fost făcut pentru ca între timp Procuratura Generală să reuşească să depună o solicitare la Judecătoria Pecersk de extrădarea lui Platon în Moldova. După aceasta nu va mai fi examinat recursul privind anularea deciziei de arest preventiv şi va fi deja examinată cererea de extrădare”, a precizat Seghida.

Avocaţii omului de afaceri au depus recursul pe 1 august, argumentând gestul prin faptul că decizia instanţei a fost luată cu abateri grave. Astfel examinarea dosarului începe în jurul orei 17:00.

Avocatul lui Veaceslav Platon a mai declarat că afaceristul nu deţine cetăţenia Moldovei şi nici pe cea a Federaţiei Ruse. Potrivit avocatului, clientul său este cetăţean al Ucrainei din anul 2002, iar autorităţile din această ţară nu ar trebui să-l extrădeze pe Platon în Republica Moldova.