Astfel, reprezentanţii mişcării protestatare îndeamnă cetăţenii să vină la manifestaţie, care va începe la ora 10:00, odată cu şedinţa de judecată în cazul judecătoarei.

„Mâine, la orele 10:00, la Curtea Supremă de Justiţie va avea loc procesul oligarhiei criminale împotriva judecătoarei de mare curaj, Domnica Manole. Venim cu toţii să fim solidari, aşa cum a fost şi dânsa solidară cu cei peste 400.000 de semnatari ai listelor de subscripţie privind alegerea populară a preşedintelui ţării”, a declarat Vasile Năstase, membru al Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Fiecare om care plânge că avem un sistem judecătoresc putred de corupt şi nedrept, fiecare dintre cei 400.000 de oameni care şi-au pus semnătura pentru referendumul constituţional este obligat să iasă mâine, la orele 10:00, în faţa Curţii Supreme de Justiţie, unde va avea loc şedinţa pe cazul magistratului Domnica Manole. E nevoie de solidaritate. E uşor de plâns şi de criticat pe Facebook, lângă televizor sau la un pahar de tărie, e altceva când cu adevărat jertfeşti din timp şi confortul personal pentru a produce schimbarea despre care vorbim. Oamenii din sistem care luptă din interior trebuie susţinuţi şi încurajaţi alţii să procedeze la fel, fără solidaritatea noastră, fără implicarea şi suportul nostru, nimeni nu va avea dorinţa să lupte pentru o masă amorfă şi indiferentă”, a spus Dinu Plîngău, reprezentant al Platformei DA.

Şi fostul procuror al municipiului Chişinău, Ivan Diacov, îndeamnă cetăţenii să participe la manifestaţia din faţa Curţii Supreme de Justiţie.

„În ceasul al doisprezecelea mă adresez către naţiune, către liderii şi membrii partidelor parlamentare şi extraparlamentare, îndemnându-vă să ieşim pe 18 august la un protest naţional împotriva dezmăţului judecătoresc, pentru instaurarea statului de drept cu o justiţie corectă, liberă şi independentă, pentru asigurarea independenţei şi libertăţii decizionale a judecătorilor împotriva corupţiei din justiţie”, a declarat fostul procuror al municipiului Chişinău.

Amintim că Domnica Manole, magistrata care a obligat Comisia Electorală Centrală să iniţieze referendumul de modificare a Constituţiei, a fost pusă sub urmărire penală după ce CSM a dat curs demersului procurorului general interimar, Eduard Harunjen, privind ridicarea imunităţii magistratei.

Potrivit lui Harunjen, Domnica Manole s-ar face vinovată de emiterea unei decizii ilegale şi depăşirea competenţelor prin faptul că şi-a permis interpretarea Constituţiei.