Potrivit asn.in.ua, judecătorul delegat să ia o decizie este Moskalenko K.O., unul dintre judecătorii care s-au ocupat de persecutarea activiştilor din perioada protestele pe Maidan.

Portalul ucrainean de ştiri mai scrie că apărarea lui Platon nu a fost informată cum se cuvine despre şedinţa care se desfăşoară în aceste clipe, înştiinţarea fiind făcută cu 20 de minute înainte de şedinţa care a început la 15:00.

Precizăm că mandatul de arest emis de autorităţile de la Chişinău pe numele lui Veaceslav Platon, reţinut ieri la Kiev, expiră astăzi la ora 19:00. Avocaţii omului de afaceri cred că îi va fi prelugită măsura de arest cu încă 30 de zile. Totodată, apărătorii săi nu exclud că instanţa de la Kiev ar putea decide astăzi extrădarea sa în Moldova. 

Avocatul lui Veaceslav Platon a mai declarat că afaceristul nu deţine cetăţenia Moldovei şi nici pe cea a Federaţiei Ruse. Potrivit avocatului, clientul său este cetăţean al Ucrainei din anul 2002, iar autorităţile din această ţară nu ar trebui să-l extrădeze pe Platon în Republica Moldova.

Amintim că Veaceslav Platon a fost dat luni în urmărire internaţională pentru implicare în furtul din sistemul bancar. El a respins acuzaţiile şi a declarat că dosarul penal i-a fost deschis la comanda lui Vladimir Plahotniuc pentru devierea atenţiei publice de la adevăratul beneficiar al „jafului secolului”.