La ieşirea din sala de judecată Shor a declarat că „este supus presiunilor cinice din partea unor misiuni diplomatice şi a mass-mediei cumpărate”.

Procurorul Andrei Băieşu a declarat că investigaţia în acest caz a avansat destul de mult şi că în scurt timp cauza va fi expediată în instanţa de judecată.

Avocaţii lui Ilan Shor spun că judecătorii nu au luat în calcul un certificat medical emis de o clinică specializată din Israel, în care se arată că fostul preşedinte al Consiliului de administrare al BEM se află la evidenţă şi că starea lui de sănătate este una precară. „Este imposibil cu astfel de boală să stea după gratii. Judecătorii nu au luat în consideraţie acest fapt”, a declarat unul dintre avocaţi. Aceştia au spus că Shor are o boală cronică la inimă. 

Apărătorii au adăugat că vor ataca decizia de astăzi la Curtea de Apel.

Amintim că Shor a fost reţinut pe 22 iunie pentru 72 de ore, iar ulterior arestat pentru 30 de zile şi este cercetat în calitate de învinuit într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani.

Procurorii au declarat că în 2014, când actualul primar de Orhei era încă preşedintele consiliului de administrare al Băncii de Economii, ar fi fost acordate mai multe credite neperformante despre care acesta ştia. Acuzaţiile sunt respinse de avocaţii lui Shor.