Magistrata Adela Andronic de la Judecătoria sectorului Centru, care cere anularea deciziei CSM, a lipsit de la şedinţă. Ea este reprezentată în instanţă de către doi avocaţi. A absentat şi unul dintre apărători, care a remis completului de judecată o cerere prin care a solicitat timp ca să studieze materialele cauzei. Un demers de amânare a avut şi celălalt avocat.

Următoarea şedinţă a fost fixată pentru data de 11 august. Amintim că acum două luni, CSM a hotărât să propună preşedintelui ţării demiterea Adelei Andronic pentru încălcarea legii. Asta după ce în 2015 judecătoarea a suspendat activitatea conducerii Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule pentru aproape două luni, decizie anulată ulterior de Curtea de Apel Chişinău, din motiv că ar fi nefondată şi eronată. În această perioadă, instituţia ar fi fost prejudiciată cu peste 20 de milioane de lei şi a ajuns în imposibilitatea de a plăti garanţia externă de 4,2 milioane de euro.

În consecinţă, Consiliul Birourilor Carte Verde de la Bruxelles a hotărât suspendarea Moldovei din sistemul internaţional Carte Verde începând cu 1 octombrie 2015, beneficiind însă ulterior de o serie de amânări succesive. Acum o lună s-a decis păstrarea ţării noastre în sistem. Judecătoarea Adela Andronic pledează nevinovat şi a declarat anterior că a acţionat legal.