Decizia a fost pronunţată de Judecătoria Buiucani marţi, 12 iulie, în lipsa condamnaţilor, transmite IPN.

Instanţa a decis că Vitalie Burlacu va sta în închisoare de tip semiînchis. De asemenea, acesta a primit o amendă de 160 de mii de lei. Totodată, magistraţii au dispus confiscarea banilor care au constituit obiectul cauzei penale. Este vorba de 553 de mii de euro, 403 mii de dolari şi 48 de mii de ruble ruseşti. Automobilul de model Porsche Cayenne urmează să fie restituit companiei de leasing.

Avocaţii inculpaţilor susţin că decizia este ilegală şi neîntemeiată şi o vor contesta în instanţele superioare.

Fostul poliţist Vitalie Burlacu şi prietena sa, Irina Baglai, au fost reţinuţi în flagrant delict în martie 2014, în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar. Banii urmau să ajungă la un deputat pentru a părăsi coaliţia de guvernare. Ulterior, procurorii anticorupţie şi ofiterii CNA au găsit în una din băncile comerciale din capitală jumătate de milion de euro. Safeul în care erau banii a fost închiriat de Irina Baglai.

Anterior, mai mult deputaţi au declarat că în spatele înscenării acestor pretinse tentative de corupere a deputaţilor ar sta prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.