„Urmează să mă prezint la Procuratura Generală, Anticorupţie să explic ce am avut de explicat. Ceea ce am vorbit eu de trei ani la rând se  pare că se confirmă şi vedeţi în ce situaţie a ajuns Republica Moldova şi anume ceea ce se petrece în sistemul bancar”, a declarat Mihail Gofman.  

Mihail Gofman a fost citat la Procuratura Anticorupţie, însă nu s-a prezentat din motivul că se află într-o vizită în Statele Unite. Într-o scrisoare semnată de John Sandweg, reprezentant Frontier Solutions, se arată că Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie au fost informate despre vizita lui Gofman în SUA.

Referindu-se la declaraţiile privind faptul că va fi adus forţat la audieri, Gofman a spus că este o intimidare. „Eu nu înţeleg ce rezolvă zece zile în aşa dosar mare ca furtul miliardului. Cu atât mai mult că toate documentele semnate de mine se află la Procuratura Generală, inclusiv şi la CNA”, a explicat Mihail Gofman.

În context, invitatul emisiunii a spus: „S-a primit aşa că am fost solicitat pentru nişte discuţii la Washington, cu persoane interesate privind aspecte reciproce, pe care la un moment oportun le voi face publice. În viitorul apropiat veţi cunoaşte mai multe detalii despre acest fapt”, a spus fostul angajat al CNA.