Fracţiunea PSRM îi reproşează şefului de la Justiţie că, deşi a făcut mai multe promisiuni privind reformarea acestui sector, acesta nu a făcut nimic de când a preluat mandatul.

„Actualul ministru al Justiţiei nu o singură dată a declarat că va promova o strategie de reformă corectă, care va duce la un alt sistem de justiţie. Ceea ce a promis că va face a fost uitat. Persoana ministrului Justiţiei este deja compromisă odată cu lansarea companiei aeriene Fly One, imediat după numirea sa în funcţie. Andrei Popov a declarat că scopul acestei companii este falimentarea companiei de stat Air Moldova”, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Totodată, socialiştii îl critică pe ministrul Justiţiei că nu a făcut nimic pentru sancţionarea celor care se fac vinovaţi de condamnarea Republicii Moldova la CEDO.

„Este adevărat, s-a activizat în ceea ce priveşte prezentarea unor proiecte de lege privind justiţia, dar cele mai multe dintre ele propun doar schimbări de formă, nu şi de fond. Din contra, unele au drept scop limitarea drepturilor omului”, a mai spus Bolea.

Potrivit unei investigaţii Anticorupţie.md, compania Fly One, înregistrată în toamna anului trecut, o are printre fondatori pe Maria Cebotari, soţia actualului ministru al Justiţiei, Vladimir Cebotari, în timp ce sora acestuia, Mariana Tăbuică, ar fi noul director executiv.