Mihail Gofman a fost citat pentru data de 5 iulie la ora 9:30.

Audierea acestuia are loc în cadrul investigaţiilor efectuate de către Procuratura Anticorupţie în dosarul fraudelor din sistemul bancar.

Amintim că în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7 Gofman a confirmat existenţa grupului secret, format pe 12 august 2013 prin dispoziţia fostului premier Iurie Leancă privind elucidarea situaţiei din sistemul bancar şi la cele trei bănci, din care au făcut parte mai multe structuri, precizând că el a fost delegat de conducerea CNA în calitate de expert în prevenirea şi combaterea spălărilor de bani. „Au fost practic toate structurile de stat: Serviciul de Informaţii şi Securitate, Procuratura Generală, Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Ministerul Finanţelor. Practic au fost toate structurile şi Banca Naţională. Principalele structuri au fost CNPF-ul, CNA-ul, Banca Naţională, Procuratura Generală şi SIS”. 
 
Potrivit lui Gofman, furtul miliardului a fost coordonat de o persoană. Referindu-se la coordonatorul furtului miliardului, invitatul emisiunii a spus că acesta face parte din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc, dar nu deţine nicio funcţie publică. Potrivit lui, coordonatorul jafului secolului este un om de afaceri. „Coordonatorul este o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, nu este persoană publică. Am încercat să opresc furtul miliardului încă în 2013, însă a fost cineva la mine şi mi-a spus „Ce faci?”. Dar urmează încă un secret pentru coordonatorul furtului miliardului. Căci eu nu am stat degeaba după ce am fost concediat, am adunat informaţii, am comunicat cu multe persoane din afara ţării. Aveţi un pic răbdare, va veni timpul şi veţi cunoaşte numele coordonatorului. Nu cred că a venit momentul să spun numele. Este la libertate şi starea psihologică a acestuia nu este prea adecvată”, a mai spus Mihail Gofman. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.