Avocaţii lui Ilan Shor spun că vor ataca decizia Judecătoriei Buiucani la Curtea de Apel. „Suntem extrem de nemulţumiţi de acţiunile procurorilor şi ale judecătorilor. Nu au fost prezentată nici o dovadă clară. Nu există nici un motiv întemeiat pentru ca Ilan Shor să fie reţinut”, a spus avocatul lui Şor, Denis Ulanov. 

Primarul de Orhei nu a fost prezent la şedinţa de judecată din cauza unor probleme de sănătate. „Ilan Shor nu a fost la şedinţă invocând probleme de sănătate şi a cerut prin intermediul avocaţilor să fie examinată cererea în lipsa lui”, a mai spus Beţişor.

„Ilan Shor nu s-a prezentat la acest show al Procuraturii Anticorupţie deoarece el este nevinovat. Problemele de sănătate ale lui Shor sunt legate de inimă. A fost solicitată ambulanţa şi medicul de familie”, a spus avocatul Iulian Bălan. 

Amintim că Shor a fost reţinut miercuri seara şi este cercetat în calitate de învinuit într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. Procurorul Adriana Beţişor a afirmat că aceasta s-a întâmplat ca urmare a sustragerii pe care Shor a comis-o în perioada deţinerii funcţiei de preşedinte al consiliului Băncii de Economii în 2014.