Magistrata califică acţiunile Procuraturii Anticorupţie drept „ilegale” şi „contrare bunului simţ”. 

„În primul rând, este vorba despre hotărârile pe care sunt obligată să le pronunţ şi să le întocmesc în termenele prevăzute de legislaţie, iar din cauza lipsei calculatorului voi fi pusă în situaţia să nu fac faţă cerinţelor legii şi ale justiţiabililor. În al doilea rând, în calculatorul ridicat de procuror se conţin materialele la care lucrez în calitatea mea de vicepreşedinte al Colegiului Disciplinar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Spre exemplu, mâine va avea loc şedinţa plenară a Colegiului Disciplinar, pentru care eu nu am posibilitatea să mă pregătesc”, afirmă judecătoarea.
 
Totodată, Domnica Manole spune că acţiunile Procuraturii Anticorupţie sunt „pripite şi intimidante”, deoarece hotărârea CSM prin care s-a dat acordul de a se porni urmărirea penală a fost contestată la CSJ.

„Astăzi am solicitat Curţii Supreme de Justiţie accelerarea examinării contestaţiei mele şi aceasta să se pronunţe asupra cererii mele de suspendare a efectelor juridice ale Hotărârii CSM din 31 mai 2016 privind darea acordului la urmărirea penală. Pe marginea acestei cereri urma să fie emisă o încheiere încă cu 10 zile în urmă, conform termenului stabilit. Mă voi plânge la Consiliul Superior al Magistraturii pe judecătorii Curţii Supreme de Justiţie care încalcă normele legale în cauza mea”, susţine Domnica Manole.

„Consider acţiunile de urmărire penală şi inacţiunile CSJ nu numai ilegale, dar şi umilitoare, iar lipsa răspunsurilor prompte la cererile mele duce în mod evident la încălcarea drepturilor şi garanţiilor procesuale prevăzute de art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, conchide judecătoarea de la Curtea de Apel.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.