Potrivit informaţiilor, Şor a fost reţinut într-un nou dosar, iar procurorii vor cere arest pentru primarul de Orhei. „Nu este vorba despre dosarul în care învinuit Vladimir Filat, este o nouă cauză penală intentată pentru fraudă bancară şi anume escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. Datorită informaţiilor pe care le-am obţinut de la autorităţile similari din Letonia şi alte state, analizele financiar-economice, am revenit la aceeaşi poziţie pe care am susţinut-o pentru aplicarea acestei măsuri”, a spus Beţişor.
 
„În curând vom depune demers către Judecătoria Buiucani prin care vom solicita aplicarea arestului pe un termen preventiv de 30 de zile”, a adăugat reprezentantul Procuraturii Anticorupţie.

Avocatul primarului de Orhei a declarat că Procuratura nu a prezentat probe îndeajuns pentru reţinerea clientului său: „După audieri, Ilan Şor a fost reţinut pentru 72 de ore. Noi credem că aceste acţiuni ale Procuraturii sunt ilegale şi neargumentate. Nu au fost prezentate nicio o probă nouă care să demonstreze vinovăţia clientului meu”.

Precizăm că acesta a fost citat astăzi pentru a fi audiat.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.