„Această cerinţă din partea procurorului de 19 ani de închisoare şi confiscarea averii este o ruşine pentru întreaga ţară. Într-un astfel de dosar unde lipsesc probe, unde sunt încălcate drepturile lui Vladimir Filat, nu poţi să vii  în judecată şi să ceri 19 ani de închisoare. Este total detaşat din punct de vedere omenesc. Dosarul conţine foarte multe încălcări şi vicii de procedură. Am atras atenţia la fiecare greşeală admisă de procuror. 90 la sută din acest dosar sunt probe nepertinente, acumulate contrat legislaţiei Republicii Moldova. Procurorul a mers doar pe presupuneri, nu există probe care să demonstreze vinovăţia”, a declarat avocatul fostul prim-ministru.  

„Este un martor, Ilan Şor, care este o persoană dubioasă şi care nu poate fi martor, el trebuie să fie inculpat. Sunt două persoane care fac tot posibil ca Vladimir Filat să ajungă în puşcărie”, a adăugat Igor Popa.

Totodată, el a făcut un apel către toate instanţele internaţionale şi către ambasadele acreditate în Republica Moldova, menţionând că „dosarul lui Filat este unul politic, este o deviere totală de la bunul simt al procurorului şi de la legislaţie”.

Amintim că procurorul Adriana Beţişor a anunţat că a solicitat 19 ani de închisoare pentru fostul premier.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.