Astfel, judecătorii au decis să prelungească măsura de arest preventiv pentru doi dintre protestatarii reţinuţi. Este vorba despre Radu Cibotari şi Valeriu Caşu, care rămân în detenţie pentru încă 30 de zile.

În cazul celorlalţi doi protestatari, Alexandru Pănuţa şi Ion Matasevici, s-a luat decizia de a-i plasa în arest la domiciliu.

Avocata protestatarilor afirmă că va ataca decizia Judecătoriei Centru la Curtea de Apel şi asta pentru că în demers se cerea revocarea măsurii preventive de arest.

Pe durata şedinţei de astăzi, în faţa Judecătoriei sectorului Centru au protestat mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Platformei Demnitate şi Adevăr, care au venit să-i susţină pe protestatarii arestaţi şi să ceară eliberarea lor.

Amintim că cei patru participanţi la protestul din 24 aprilie au fost reţinuţi pe 5 mai, fiind suspectaţi de implicare în dezordini în masă. Bărbaţii riscă până la opt ani de puşcărie. Rudele celor reţinuţi spun însă că ei au protestat paşnic şi cred că de fapt poliţia încearcă să-i intimideze pe cetăţenii activi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.