Potrivit parlamentarului, conducerea instituţiei penitenciare i-a propus grupului de deputaţi să aibă o întrevedere cu oricare deţinut, numai nu cu fostul premier. „Astăzi am fost la Penitenciarul nr.13 pentru a avea o întrevedere cu domnul Vladimir Filat. Am avut o discuţie cu vicedirectorul penitenciarului, care a încercat să ne convingă că acest lucru este imposibil”, a declarat Deliu.

„Am cerut insistent, poate există un regulament intern care interzice deputaţilor să se vadă cu deţinuţii din Penitenciar. Ni s-a răspuns iarăşi, ca şi în trecut, putem să vedem orişice deţinut, cu excepţia domnului Vladimir Filat. Acest lucru ne îngrijorează”, a adăugat deputatul.

Amintim că fostul premier Vladimir Filat, care este învinuit într-un dosar de trafic de influenţă şi este deţinut în Penitenciarul nr.13, a declarat că intră din nou în greva foamei.

Fostul prim-ministru este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Una dintre probele de bază ale dosarului este autodenunţul controversatului om de afaceri şi primar al oraşului Orhei, Ilan Shor.

Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare înaintate, Filat riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice.