„Astăzi încă o dată au fost încălcate drepturile domnului Filat. În consecinţă, Vladimir Filat a hotărât, în semn de protest faţă de abuzurile pe care le fac magistraţii, procurorul, să declarare greva foamei. Aşa a ales domnul Filat să-şi exprime protestul şi nemulţumirea faţă de aceste decizii luate pe bandă rulantă”, a declarat Popa.

Totodată, apărătorul a anunţat că astăzi a fost respinsă cererea privind stabilirea caracterul public al şedinţelor de judecată.

„Acest protest al domnului Filat este legat şi de faptul că drepturile lui sunt încălcate şi până astăzi în penitenciar. Până astăzi nu a fost notarul pentru a semna un simplu act notarial. Domnului Vladimir Filat i s-a redus timpul pentru plimbare, dumnealui nu a avut posibilitatea de a vorbi la telefon şi atitudinea din penitenciar este una mai puţin amabilă. Din aceste considerente, domnul Filat a hotărât să intre în greva foamei”, a adăugat avocatul.

Amintim că astăzi a fost amânată şedinţa de judecată în dosarul Filat, iar următorii martori ai apărării vor fi audiaţi pe 3 iunie curent.  

Fostul prim-ministru este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Una dintre probele de bază ale dosarului este autodenunţul controversatului om de afaceri şi primar al oraşului Orhei, Ilan Şor.

Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare înaintate, Filat riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice.