„Ştiu că oamenii aşteaptă să fac dezvăluirile promise, care să arunce în aer clasa politică. Vă asigur că le voi face, doar că în cadrul unui proces public, aşa cum prevede legea, şi în faţa unor procurori integri şi devotaţi legii. Dezvăluirile pe care le voi face nu sunt titluri de ştiri sau postări pe Facebook. Cereţi şedinţe publice, cum este legal, şi atunci voi avea posibilitatea să vorbesc, iar societatea să afle adevărul despre tot ce s-a întâmplat şi rolul fiecăruia”. Mă miră faptul că toate ilegalităţile în raport cu mine sunt, cu uşurinţă, trecute cu vederea. Doar că acestea creează precedente: circumstanţele în care mi-a fost ridicată imunitatea, arestarea şi izolarea mea totală, interdicţia de a vorbi cu deputaţii, cu avocatul poporului, cu notarul, şedinţe de judecată cu uşile închise şi cu mascaţi în sală şi în afară”, se spune în mesaj.

Referitor la jaful din sistemul bancar, Filat spune că „intenţionat s-a făcut o legătură între furtul miliardului şi dosarul în care este vizat. 

„Dosarul miliardului este cu totul altceva. Este un dosar care trebuie încă intentat. Acesta trebuie să dea apreciere acţiunilor şi inacţiunilor instituţiilor statului, în care au activat şi activează persoane concrete, cu responsabilităţi prevăzute de lege, inclusiv celor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Sunt persoane care au luat decizii ce au condus la jaf şi, foarte important - au beneficiat de aceşti bani. Nu e simplu, dar foarte posibil de stabilit ce a fost şi cine a fost cu adevărat. Aşa cum unica măsură relevantă este timpul, şi în acest caz banii sunt probe relevante. De îndată ce vor fi găsiţi banii, vor fi depistaţi şi făptuitorii”, conchide mesajul.