Sentinţa prin care a fost achitat deputatul PD Constantin Ţuţu, contestată; Avocatul familiei Veretco: Am cerut detenţie pe viaţă pentru toţi inculpaţii

Sentinţa prin care a fost achitat deputatul PD Constantin Ţuţu, contestată;  Avocatul familiei Veretco: Am cerut detenţie pe viaţă pentru toţi inculpaţii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 23.05.2016 15:36
Decizia Judecătoriei Orhei prin care deputatul PD Constantin Ţuţu a fost achitat în dosarul Veretco a fost contestată de avocatul părţii vătămate, Roman Zadoinov.

„Eu am cerut din numele părţii vătămate ca să fie casată sentinţa primei instanţe şi emisă o nouă sentinţă de condamnare a tuturor inculpaţilor şi stabilirea pedepsei pentru toţi inculpaţii – detenţie pe viaţă”, a declarat Roman Zadoinov pentru postul de televiziune TV7.

Menţionăm că după achitarea lui Ţuţu, apărătorul părţii vătămate a declarat că sentinţa nu este corectă. Totodată, acesta a făcut un apel către procuratură şi SIS privind corectitudinea deciziei luate.

Amintim că bănuiţii au părăsit sala de judecată înainte de pronunţarea deciziei. În acest dosar a fost condamnat la 8 ani de închisoare doar o singură persoană, care nu a fost prezentă în sala de judecată.

Amintim că în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP