Apărătorul fostului deputat spune că această absenţă a fost discutată din timp astfel ca şedinţa să fie amânată. „Astăzi trebuia să aibă loc o şedinţă ordinară, când urma să examinăm martorii acuzării. Ceea ce am observat din start că, în afară, de absenţa preşedintelui completului de judecători, în sală mai lipseau şi procurorii. Prin urmare, cei abilitaţi au lipsit conştient de la şedinţă, aflând informaţia despre îmbolnăvirea doamnei Natalia Clevadî. Lucru care ne face să credem că această lipsă de la locul de muncă a preşedintei completului de judecători, indiferent că este sau nu motivată, a fost o lipsă care a fost discutată prealabil. Altfel procurorul trebuia să fie în sală şi să fie la fel de surprinşi ca şi noi”, a declarat avocatul Ana Ursachi.

„Astăzi, în afară de şedinţă, am avut de examinat o cerere privind controlul judiciar. Având hotărârea CC din 19 mai, care a decis că este neconstituţional ca măsura preventivă sub control judiciar să fie extinsă pe un termen nedeterminat şi trebuie întreruptă la 30 de zile. Peste 3 zile, pe 26 mai, va expira măsura preventivă”, a adăugat avocatul.

Menţionăm că următoarea şedinţă de judecată se va desfăşura pe 6 iunie.

Amintim că pe 26 aprilie, membrii aşa-numitului grup Petrenco au fost eliberaţi sub control judiciar din arest la domiciliu. Chiar dacă au fost eliberaţi, aceştia nu au dreptul de a merge la proteste.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.