Precizăm că şi doi complici au fost reţinuţi în acest dosar. Este vorba despre un electrician şi un director de SRL, ambii bănuiţi că împreună cu preşedintele Federaţiei l-au deposedat pe un cetăţean străin de 210 000 de euro. Aceştia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru escrocherie.

Potrivit informaţiilor, cei trei bănuiţi, urmărind scopul de a-l deposeda pe cetăţeanul slovac de bani, l-ar fi convins să investească 340 000 de euro pentru construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe strada Trandafirilor din Chişinău pentru Federaţia Naţională de Baschet. Asta chiar dacă FBRM nu deţinea vreun titlu de proprietate asupra terenului.

Astfel, în 2015, cetăţeanul slovac, deţinând funcţia de administrator al unei companii din ţara de origine, ar fi transferat pe conturile Federaţiei de Baschet şi ar fi transmis bănuiţilor diferite sume de bani, în numerar, în calitate de avans pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv. În total, suma cu care a fost prejudiciată compania slovacă este de 210 000 de euro, echivalentul pe atunci a 4 645 388 de lei conform cursului BNM.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 15 ani de închisoare.