Potrivit apărătorului, nici unul dintre martorii apărării nu s-a prezentat la şedinţa de judecată.

„Şedinţa s-a terminat. Cu părerea de rău, nu s-a prezentat niciun martor din lista apărării. Legea stabileşte că dacă martorul este citat legal şi nu se prezintă, el trebuie să anunţe sau să stabilească o altă dată când este disponibil. În astfel de cazuri, martorul poate fi adus în mod silit. Noi, considerăm că nevenirea nu este doar nerespectarea legii, dar există şi posibilitatea că aceşti au fost intimidaţi. Noi am solicitat ca martorii să fie aduşi siliţi. Urmează ca să se pronunţe instanţa”, a declarat Igor Popa, precizând că astăzi ar fi trebuit să se prezinte cinci martori.

De asemenea, avocatul lui Filat a anunţat că unul dintre martorii care nu s-a prezentat este fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguţanu. „Pot să vă spun că Drăguţanu a fost înştiinţat legal, dar dumnealui nu s-a prezentat. Urmează fie adus silit sau sancţionat”, a adăugat Popa.

Apărătorul fostului premier a mai spus că astăzi a fost respinsă cererea prin care se solicita ca şedinţele de judecată să fie publice.

Menţionăm că următoarea şedinţă se va desfăşura mâine, la ora 14:00.