„Zilele acestea s-au împlinit şapte luni de când printr-o lovitură de teatru „nobilii europeni” au eliminat ultimul obstacol în drumul acaparării definitive a ţării noastre. Şapte luni de când sunt condamnat la tăcere, pentru că cele mai mari injustiţii se fac atunci când odată cu libertatea ţi se fură şi dreptul de a vorbi. Şapte luni în care justiţia şi-a închis uşile şi reinventează sensul sintagmei - proces echitabil”, se spune în mesajul publicat pe pagina de Facebook a fostului prim-ministru.

„Am pledat şi voi pleda ca acest „proces echitabil” să fie unul public, ca oamenii să vadă cât de putred este acest dosar şi să se convingă singuri cât de abuzivă şi selectivă poate fi justiţia de buzunar. Este clar pentru toţi cât de politizat este acest dosar, cred că de asta cei care l-au desenat îşi ascund „opera” de propriul popor. Doar oamenii care au ce ascunde şi care se tem, îşi încuie uşile. Am să lupt până la capăt ca să-mi demonstrez nevinovăţia şi atunci istoria ne va judeca, nu justiţia de buzunar”, se mai spune în declaraţia lui Filat.

Vladimir Filat a fost reţinut la mijlocul lunii octombrie 2015 şi este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în cauza penală deschisă pentru fraudele de la Banca de Economii. În tot acest timp, Filat s-a declarat nevinovat şi a spus că dosarul său este fabricat la comanda prim-vicepreşedintelui PD, controversatul oligarh Vladimir Plahotniuc. Reprezentanţii PD au respins acuzaţiile preşedintelui PLDM.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.