Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria sectorului Buiucani. Juristul companiei a refuzat să comenteze hotărârea instanţei, dar în termen de două săptămâni, el poate solicita repunerea pe rol a cererii. În urma acestui proces, „Finpar Invest” vrea să obţină 1,17 hectare de pe teritoriul „Moldexpo”, unde se află sediul celor patru televiziuni şi trei posturi de radio deţinute de Plahotniuc. 

Demersul a fost depus de către juristul Agenţiei Proprietăţii Publice.

Timp de 15 zile, avocatul companiei „Finpar Invest”, Vitalie Ciofu, poate să-şi motiveze absenţa de la şedinţa de judecată şi să solicite repunerea cererii pe rol. Contactat de Jurnal TV, el a refuzat să facă declaraţii despre acest subiect, iar Vladimir Plahotniuc nu a fost de găsit.

Precizăm că „FinPar Invest” a chemat în instanţă Agenţia Proprietăţii Publice pentru a obliga instituţia să încheie un contract de vânzare-cumpărare a unui teren cu suprafaţa de 1,17 hectare de pe strada Ghioceilor, unde se află sediul holdingului media GMG, deţinut de către oligarhul Vladimir Plahotniuc. Lotul, care aparţine Centrului „Moldexpo2, a fost transmis în locaţiune companiei pentru 25 de ani.

Potrivit unei investigaţii realizate de reporterii RISE Moldova, „Finpar Invest” este cea mai veche firmă a familiei Plahotniuc şi una dintre cele mai mari companii imobiliare din ţară. Anterior, tot prin decizie de judecată, acelaşi agent economic a obţinut insulele de pe lacul „La Izvor” din capitală. Printre proprietăţile „FinPar Invest” se numără hotelurile „Codru” şi „Nobil”, „Global Bussines Center”, sediul firmei de pază „Argus-S”, precum şi trei apartamente într-un bloc de pe strada Bulgară, în care locuiesc Vladimir Plahotniuc şi mai multe rude ale sale. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.