Şi de această dată, mama bărbatului omorât în 2012 cu lacrimi în ochi i s-a adresat deputatului PD Constantin Ţuţu: „De patru ani de zile putrezeşte copilul meu în pământ, Costică, şi iată tu ieşti la libertate, dar copilul meu putrezeşte. Ucide-mă şi pe mine, să nu trăiesc de jale şi durere, de focul pe care l-ai făcut. Ucigaşilor, ucigaşule ce eşti! Mare durere mi-ai făcut, Costică. Focul meu să-l aveţi şi voi! Of, că mare jale mi-ai făcut! La puşcărie să aibă parte de tine, în puşcărie să îşi cadă oasele!”

Apărătorul părţii vătămate a menţionat că şedinţa de judecată a fost amânată intenţionat. „Astăzi, din nou a fost un concert din partea inculpaţilor, iar au născocit un motiv de amânare a şedinţei de judecată. Astăzi era plănuită ultima şedinţă de judecată, deja a 50-a şedinţă care a fost amânată. De fapt, se întâmplă, în viziunea mea, nişte ilegalităţi. Deja se pune o schemă în încercare de a influenţa cumva justiţia, deoarece se vede că ceva nu au reuşit. Se pare că au pus la cale o schemă de eschivat de la răspundere penală”, a menţionat Roman Zadoinov.

Următoare şedinţă de judecată va avea loc pe 13 mai, la ora 14:40.

Amintim că în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013.

Dacă va fi găsit vinovat, Constantin Ţuţu riscă până la şapte ani de închisoare.