Învinuitul se află în arest la domiciliu, fiindu-i aplicată şi măsura preventivă complementară - suspendarea a permisului de conducere.

Tragicul accident a avut loc pe 26 ianuarie curent, pe strada Lunca Bâcului din sectorul Ciocana al capitalei. Învinuitul, care conducea un automobil de marcă Hyundai Getz, a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp de electricitate, accidentând pietonii aflaţi în apropierea părţii carosabile. În urma accidentului, un pieton de 43 de ani a decedat pe loc, iar alte cinci persoane, cu vârste cuprinse între 30 – 54 de ani, au fost internate, cu diferite traumatisme, la Spitalul de Urgenţă. 

Fiind supus testării alcooscopice, în aerul expirat de învinuit a fost stabilită o concentraţie a vaporilor de alcool de 0,62 mg/l, ceea ce se califică ca stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. Bănuitul are 24 de ani şi este militar prin contract al Bazei de Instruire a Armatei Naţionale.

Pentru această infracţiune legislaţia prevede închisoare de la patru până la opt ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la cinci ani.